Details, Fiction and БългарияТрябва да си много прост да живееш в земен рай и да го унищожаваш. Трябва да си много прост, за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.

Потресаващи разкрития за ситуацията в Гърция сподели водещата репортерка на БТВ, Миролюба в прякото си включване от Атина, въпреки риска за живота и физическата си цялост. Поради важността и актуалността, а и поради уникалността на репортажа, ще си позволя да вляза в ролята на разказвач и да опиша в подробности, както мъдростите леещи се от устата на Миролюба, така и действията и, довели до този потресающ продукт на българската журналистика. И така разказа започва сега:

И в момента в страната се изграждат редица големи инфраструктурни проекти, които да позволят на останалите безстопанствени кучета от обезлюдените български градове и села да се стичат към малкото останали обитавани населени места в страната. Аз виждам (сутринта направих специален хороскоп на бездомните кучета), че до една-две години ще имаме специални седалки в градския транспорт за бездомните кучета, а така също и във влаковете и в метрото.

В сферата на толерантността, ние ще разрешим проблема с лошото отношение на една част от хората към бездомните кучета, така както го разрешихме при ромите (чрез отпадане от употреба на термина циганин – бел.

е обзело гръцкият народ. Навсякъде тълпи от пияни и неблагодарни граждани скандират лозунга „Смърт на лихварите, Свобода на народа!“ Изпили безумно количество узо, те пълнят бутилките със запалителна течност и ги хвърлят по беззащитните полицаи, опитващи се да въдворят някакъв ред, чрез мироопазващите си палки и бутилки със сълзотворен газ.

Но дотогава имаше много време, а пред новата двуединна същност на Миролюба все още стоеше задачата да отразят буйствата на гръцкият народ от всички гледни точки. И решиха, Миро и Люба единодушно, че Миро ще отразява от страната на протестиращите, а Люба от страната на защитниците на финансовата стабилност.

Не всички, които участваха в този процес, осъзнаваха истинската природа на това, което се случваше, не всички познаваха законите и логиката на промяната, но всички я усещаха и докато едните я приветстваха, другите се плашеха от нея, защото не виждаха, а неизвестността ги караше да се страхуват.

Бездомните кучета у нас се ползват с привилегии, с които малка част от техните европейски кучешки приятели биха могли да се похвалят – могат да се разхождат свободно във всеки парк, могат да си играят на всяка детска площадка, да влизат във всеки пясъчник и да го ползват за тоалетна.

Вие дори нямате свобода на емоциите, на вас ви се казва какво да чувствате, как да говорите и дори как да мислите, разбира се срещу съответното заплащане. Вие не сте журналисти, не петнете това понятие с имената си, вие сте добре платени служители, ето какво сте! Вие треперите не за истината, а за заплатата. Вие се борите не за свобода, а за оцеляване. website И затова вие получавате не любовта на народа, а благосклонността на тези на които служите, живейте с нея и бъдете щастливи, но не искайте от нас да ви уважаваме. Ние не можем да ви уважаваме повече, отколкото уважаваме стока която се продава на пазара.

Безкрайна е тяхната наглост, не стига, че са използвали част от парите не по предназначение, а за различни социални придобивки, за които

Развитието на науката и техниката изигра лоша шега на капиталистите. Те не разбраха, че колкото повече спадаше необходимостта от човешки труд, толкова повече спадаше и ролята на парите в обществото. Парите служеха все още само на тия, които работеха, но техният брой намаляваше, докато производителността се увеличаваше. Всяка нова иновация, която изземваше необходимостта от човешка дейност, бе нов удар върху значението на Парите. Капиталистите искаха да продължават да трупат капитал, но някак си не осъзнаваха, че като изхвърлят хората на улицата това не е възможно да се случи.

Честно казано, на този етап на мен България ми прилича на една стара къща с пропукани стени и течащ покрив – по-лесно е да я събориш и да построиш нова, отколкото да я поправиш, а и едно укрепване само би изместило във времето неизбежната й разруха.

– Но все пак, нещо за реалния живот? Има слоеве на обществото, особено в нашата държава, които не са активни във виртуалния свят – едно поради бедност, едно поради необразованост.

Нека всеки от вас направи малка справка и да види на колко години са били съратниците на Васил Левски, изграждали вътрешната революционна организация и БРЦК. Съвременната българска младеж не би могла да усети чувствата, които бушуват в гърдите на революционера, на човека, който е готов да умре за дадена кауза, който всеки ден се бори и излага на риск живота си в името на нейното осъществяване, извън писаните от нечии други интереси закони, но в рамките на собственото си чувство за справедливост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *